U bent hier

Home

Buitengeschikte lachspiegels

LACHSPIEGELS VOOR BUITENGEBRUIK

Lachspiegels ziet u vaak in de openbare ruimte, in pretparken, de kermis, maar ook zijn er gemeenten, vogelparken, zorginstellingen en vele andere die ze graag buiten toepassen. Omdat bij een toepassingen in de openlucht andere omgevingsfactoren een rol spelen dan binnen; denk aan wind, regen, hagel, UV-straling, zoute, zilte of zachte lucht etc. moet het materiaal waarvan wij de behuizing maken aan specifieke eisen voldoen. Na een lange zoektocht hebben wij 3 materialen geselecteerd die wij gebruiken voor de frames van de lachspiegels.

  • HPL (high pressure laminate)
  • Composiet kunststof
  • Geschuimd PVC

Door het gebruik van deze materialen kunnen we ze indelen in 2 klassen die weer te maken hebben met de vandaalbestendigheid. 

  • ROBUUST (hpl)
  • STEVIG (composiet kunststof)

Over het algemeen volstaat de versie STEVIG, maar soms is absolute stevigheid een must en is de keuze weer HPL. Ook als u een aparte kleur wenst is HPL de keuze. Om u optimaal te begeleiden in deze keuzes helpen wij u graag. Stuur uw lachspiegelexpert Ronald Kooij een mail door op deze link te klikken.  Hieronder gaan we iets dieper in op de verschillende klassen vandaalbestendigheid.

BUITENGESCHIKTE LACHSPIEGEL ROBUUST

Onze meest stevige lachspiegels, de serie ROBUUST, is gemaakt van een volkern 19mm dik trespa, leverbaar in vele kleuren en voorzien van een RVS spiegel. Montage aan een vlakke muur of tussen twee palen. Wij bereiden dit voor zodat u niet hoeft te boren in het Trespa. Op alle vitale delen zijn deze lachspiegels voorzien van versteviging zodat ze veel kunnen hebben. Ze wegen een indrukwekkende 35 KG! Uiterst belangrijk dus om ze goed te monteren. Lachspiegelcentrale monteert de lachspiegels niet, daarvoor kunt u een lokaal klusbedrijf inhuren of uw eigen klusjesman. Wij voorzien u van alle tips en tricks en wij hebben een montagefilm en -blad beschikbaar. Na aanschaf zult u deze allemaal ontvangen. Levertijd van de robuustserie is 4 tot 6 weken afhankelijk de voorraad trespa bij ons. Deze TRESPA lachspiegels hebben een moderne strakke uitstraling.

BUITENGESCHIKTE LACHSPIEGEL STEVIG

Een tweede variant waarin onze buitengeschikte lachspiegels te verkrijgen zijn noemen wij STEVIG. Stevig zijn ze zeker maar niet 100% hufterproof. Dit omdat het gebruikte materiaal, een speciale soort kunststof zachter is dan trespa. Het frezen van deze frames is flink goedkoper dan trespa en dat merkt u in de prijs. Kijk dus goed naar uw vandaalbestendigheidsbehoefte. En natuurlijk naar uw persoonlijke smaak. Deze serie heeft een rustieke, meer klassieke, bijna sjieke uitstraling door de ingeprinte houtnerfstructuur. Leverbaar in 2 kleuren, grijs en expresso (bruin).

 


BINNENGEBRUIK LACHSPIEGEL TOCH BUITEN GEBRUIKEN?

FRAME
Op onderstaande foto ziet u een lachspiegel in het materiaal BERKEN Multiplex waarbij de Colorply Laklaag inmiddels geheel verdwenen is. Het is ook niet meer te zien of dit de White wash of Bruine uitvoering is geweest. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave en kijk bij "2". Daar ziet u het afbladderen van de lak. Het multiplex is watervast verlijmd en doorstaat de regen en sneeuw met volle glorie!

SPIEGEL
Lachspiegel voor binnengebruik voorzien wij in de meeste gevallen van acrylaat spiegels. Echter deze zijn niet vochtbestendig en zodoende gaan ze verweren en krijgen, om met Drew Pritchard te spreken een mooi "Patina". Kijk bij "1", dat geldt overigens ook voor het frame van deze lachspiegel.

VERWERING VAN DE SPIEGEL 
Als u besluit een Forex spiegel op te hangen heeft u geen omkijken naar het frame, het enige wat wellicht met een aantal jaren vervangen zal moeten worden is de acrylaat spiegel. Wij verlijmen de spiegel niet in de sponningen, dus in theorie is de spiegelplaat gemakkelijk te vervangen, en wij doen dat dan ook voor een aangename prijs. Tevens behandelen wij de dorpel van het frame zo dat daar weinig tot geen water kan achterblijven. Want water tast de gedampte laag aan die aan de achterzijde van het acrylaat zit. De verwering die daardoor ontstaat is mooi maar soms ook hinderlijk of komt over als achterstallig onderhoud. Maar natuurlijk niet als het in het gehele plaatje past zoals op de foto hieronder!

Lachspiegel met schitterend patina, hoewel dit geen buitengeschikte lachspiegel is heeft deze een schitterend "patina"gekregen door jarenlange blootstelling aan de elementen.

Lachspiegelcentrale.nl

Lachspiegelcentrale.nl

Contactgegevens

Postadres:
Lachspiegelcentrale.nl
Kaag 4
1715 KR SPANBROEK
T: 06 - 5 123 11 93
E: info@lachspiegelcentrale.nl

Magazijn

(Alleen op afspraak)
De Veken 114
1716  KG OPMEER

Onderdeel van

Lachspiegelcentrale.nl is onderdeel van InterAction Organisatiebureau
K.v.K. Alkmaar 58043144
BTW nr. NL 002070813B45
EORI nr. NL5213755368
Tariefpostnr. 7009 92 00
Member ID IAAPA 420908

Bankgegevens

Bankgegevens:
IBAN NL 50 INGB 000 693 17 10
BIC INGBNL2A
​t.n.v. InterAction

 

sitemap